'Lamar Odom opgenomen in afkickkliniek'

Voormalig basketballer Lamar Odom is opgenomen in een afkickkliniek. Dat meldt People op basis van bronnen.

"Lamar is goedgemutst", zegt een ingewijde. Odom is van plan 30 dagen in de kliniek te blijven om van verdovende middelen af te komen. Al beweren bronnen dat Odom op het moment van opname geen drugs gebruikte. Het zou gaan om een preventieve opname.

"Hij wil clean en gefocust blijven. Nu de scheiding van Khloé wordt afgerond en met de feestdagen op komst wil hij niet in de fout gaan", aldus een ingewijde. Volgens de spion van People waren het vrienden en familie van de basketballer die hem aanmoedigden zich preventief te laten opnemen.

Lamar Odom (37) en Khloé Kardashian (32) trouwden met elkaar in september 2009 maar toen Odom vreemdging en verslaafd raakte aan de drugs, vroeg Kardashian in 2013 een scheiding aan. In juli 2015 bereikte het stel overeenstemming over de scheiding maar krabbelde Kardashian terug. Ze wilde Odom nog een kans geven. In mei 2016 besluit ze de scheiding alsnog door te zetten.

Lamar gaat los
De basketballer heeft moeite met de defitinieve scheidingsplannen en werd deze zomer regelmatig in bars en stripclubs in New York gezien. Volgens vrienden woont hij inmiddels weer in Los Angeles en probeert hij een nieuw leven op te bouwen. "Hij is nu weg van de negatieve invloeden in New York", aldus een bron dichtbij de voormalige NBA-ster.

'Lamar Odom opgenomen in afkickkliniek'
'Lamar Odom opgenomen in afkickkliniek' (Foto: BuzzE)