"Trump moet einde maken aan dopingsamenzwering tegen Rusland"

Het redelijk vernietigende rapport van professor Richard McLaren over staatsdoping in Rusland is in Moskou begrijpelijkerwijze niet met fijne gevoelens ontvangen. De reacties zijn echter wel erg voorspelbaar: het is een samenzwering, het zijn leugens en ga zo maar door.

Parlementslid Igor Lebedev voelde zich genoodzaakt om zijn mening weer even te delen. "Zoals verwacht kwam McLaren weer met geen enkel bewijs", foeterde hij in Russische media. "Dit hele gedoe laat alleen maar zien dat ze geen enkel bewijs en geen enkel feit hebben waar ze iets mee kunnen. Geloof me, als ze dat wel hadden zou dit hele gevecht op een veel grotere schaal gevoerd worden."

Lebedev hoopt dat er op politieke wijze een einde kan komen aan de schaamteloze aanvallen op de uiteraard onschuldige Russische sportwereld. "Dit alles heeft een erg sterke politieke achtergrond, dat is duidelijk. We hopen dan ook dat vriend van Rusland Donald Trump hier een einde aan kan brengen", sprak hij zijn hoop uit dat de toekomstige Amerikaanse president het wel even op gaat lossen.