'Oud-crimineel Martin Kok doodgeschoten'

Bij een seksclub in Laren is in de nacht van donderdag op vrijdag voormalig crimineel en misdaadjournalist Martin Kok doodgeschoten. Dat melden diverse media. Volgens Het Parool zat Kok in de auto van zijn vader toen hij werd beschoten.

De politie laat weten dat door een schietpartij in de Hector Treublaan een man is gedood. De politie weet om wie het gaat maar over de identiteit van het slachtoffer zegt ze nog niets. De website Crimesite.nl meldt echter uit betrouwbare bron bevestigd te hebben gekregen dat het inderdaad om de bekende stotterende misdaadjournalist gaat.

Kok was eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden. Een jaar geleden werd zijn huis beschoten. Hij werd door de politie beveiligd, aldus zijn advocaat Rutger van Veen die vrijdagochtend ook nog niet was geïnformeerd over zijn dood.

Diverse veroordelingen
Martin Kok werd diverse keren veroordeeld, onder andere voor een fatale mishandeling.

Op zijn website Vlinderscrime.nl publiceerde Kok over strafzaken. Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen.

'Oud-crimineel Martin Kok doodgeschoten'
'Oud-crimineel Martin Kok doodgeschoten' (Foto: ANP)