Knappe zege handbalsters op Frankrijk

De Nederlandse handbalsters hebben op het Europees kampioenschap een knappe zege op Frankrijk geboekt. Oranje won met 18-17 en blijft daardoor een goede kans houden op de halve finales.

Nederland was al zeker van een plek in de volgende ronde, maar omdat daarin de punten van de eerste ronde worden meegenomen was na een nederlaag tegen Duitsland nu een zege noodzakelijk. In de eerste helft zag het daar echter absoluut niet naar uit. De achterstand bedroeg op een gegeven moment zelfs vijf punten.

In de tweede helft knokte Nederland zich terug en tien minuten voor tijd kwam het voor het eerst op voorsprong. Frankrijk gaf niet op het bleef gelijkop gaan totdat Maura Visser drie minuten voor tijd haar team weer opnieuw op voorsprong zette. Mede dankzij een paar reddingen van Tess Wester scoorden de Franse dames vervolgens niet meer.

Nederland won vorig jaar op het WK en op het olympisch kwalificatietoernooi van Frankrijk, maar in Rio was Frankrijk tot twee keer toe te sterk. De Françaises wonnen uiteindelijk zilver, Nederland werd er vierde.