Barton: "Ik werd vergeleken met Messi"

Joey Barton heeft uitgehaald naar de Schotse media, door te stellen dat zij een te hoog verwachtingspatroon creëerden toen de speler naar Rangers FC ging.

Barton sloot zich afgelopen zomer aan bij Rangers, maar vorige maand kwam er een einde aan het dienstverband na een incident op de training met Andy Halliday. De enkelvoudig international van Engeland en Halliday botsten na de 5-1 nederlaag in de Old Firm tegen de grote rivaal Celtic en Barton werd aanvankelijk voor drie weken geschorst, maar uiteindelijk gingen beide partijen definitef uit elkaar.

Ondanks dat hij slechts acht wedstrijden voor de Schotten speelde en er veel negatieve publiciteit was, heeft de 34-jarige middenvelder geen spijt dat hij een contract tekende bij Rangers.

"Ik zou nog steeds voor Rangers getekend hebben, het was een kans die ik niet kon laten lopen", vertelde Barton tegen BBC Radio 5 Live. "Het is een geweldige voetbalclub, het is een fenomenale plek als het goed gaat, het is volstrekt uniek. Maar de media waren heel kritisch op mij toen ik daar speelde. Dat is de aard van de industrie als je Joey Barton bent en je gaat spelen voor Rangers, dat een enorme club is in Schotland."

"Je gaat kritiek krijgen als je niet fantastisch speelt en ik speelde er niet fantastisch, hoewel ik er slechts acht wedstrijden speelde. Het probleem voor mij ligt in het feit dat ze mij voordat ik er naartoe ging neerzetten als een speler als Neymar of Messi, maar dat was ik niet. Ik ben een speler die nooit gezegend is met een enorme hoeveelheid talent, snelheid en trucs. Ik ben iemand die in dienst van het elftal speelt. Ik heb het nooit bijzonder goed gedaan wanneer de verantwoordelijkheid bij mij lag om dingen te creëeren."