Twitter 2016: #Rio, #PokemonGo en #Election

Voor Twitter was 2016 het jaar van de Olympische Spelen in Rio en smartphonespel Pokémon Go. Ook onverwachte ontwikkelingen, zoals de winst voor Donald Trump en de brexit, waren wereldwijd veelbetwitterde onderwerpen.

Verder was het een heftig jaar voor muziekfans, met de dood van onder meer David Bowie, Prince en Leonard Cohen. Daarom was #RIP (rest in peace) regelmatig trending op de site. In de top tien wereldwijd plaatst Twitter onder meer ook het Eurovisie Songfestival, de Oscars, de verwikkelingen in Game of Thrones, maar ook #BlackLivesMatter (een protest tegen geweld tegen zwarte mensen).

In de top tien voor Nederland zakte #vacature naar de tweede plaats en moest #Brexit voorlaten. Op plek zeven belandde #trots en onderaan eindigde #TeamNL, met nieuws over onze Olympische sporters.

Het drukst was het in het Nederlandse twitterverkeer op 15 mei om 15.46 uur. Op dat precieze moment verschenen er 6688 tweets over Max Verstappen die die dag in Barcelona de Grand Prix van Barcelona won. De een na grootste piek was op 14 mei tijdens het Eurovisie Songfestival.

Twitter 2016: #Rio, #PokemonGo en #Election
Twitter 2016: #Rio, #PokemonGo en #Election (Foto: BuzzT)