Serero: "Niet het veld op mogen deed me heel veel pijn"

Thulani Serero moet vertrekken bij Ajax, maar de Zuid-Afrikaan laat zich niet zo maar naar de uitgang dwingen.

Ajax probeerde de middenvelder in de zomer te verkomen aan APOEL Nicosia, maar Serero voelde daar niks voor. "Maar de interesse van APOEL kwam voor mij ook te laat", vertelde de 26-jarige tegen De Telegraaf. "Het was de laatste dag van de transfermarkt. Ik kende de Cypriotische competitie en de club niet. En ik had nog met niemand van APOEL gesproken, dus er was nog lang geen akkoord. Er waren veel opties, maar mijn gevoel zei nee."

Serero bleef bij Ajax, maar een kans in de hoofdmacht kreeg hij niet. "Ik kon thuis gaan zitten huilen, maar ik koos voor de andere optie; mijn hoofd omhoog houden en positief ingesteld blijven. Dat bewees ik met mijn doelpunt en goede spel ook bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika, denk ik."

De middenvelder maakt geen deel meer uit van de eerste selectie. "Het ergste vond ik dat ik tijdens wedstrijden niet op het veld mocht staan. Dat deed me heel veel pijn." Ook wordt er niet meer naar hem omgekeken door Hennie Spijkerman, die hij nog kent van zijn tijd bij Ajax Cape Town. "Ik heb Hennie lang niet meer gesproken, net als de rest van de staf van het eerste. Ja, ik was heel close met hem. Maar misschien heeft hij geen tijd."