Westbrook richt vizier op geschiedenisboeken

In de NBA lijkt dit jaar geen maat te staan op Russell Westbrook. De point guard van de Oklahoma City Thunder kwam voor de derde wedstrijd op rij – en voor de achtste keer dit jaar – tot een triple double. Met 27 punten, 18 rebounds en 14 assists bezorgde hij zijn ploeg een 112-103 uitzege tegen de New York Knicks.

Na ruim een maand spelen noteert Westbrook seizoensgemiddelden van 30 punten, 11 assists en 10 rebounds. De laatste speler die er in slaagde over een heel seizoen gemiddeld deze cijfers te laten zien was Oscar Robertson aan het begin van de jaren '60. Deze wedstrijd kreeg Westbrook veel hulp van de Turkse center Enes Kanter: 27 punten en 10 rebounds. Andere opvallende teamgenoten zijn de Nieuw-Zeelander Steven Adams, de broer van olympisch kampioene kogelstoten Valerie Adams en Domantas Sabonis, de zoon van de Litouwse basketballegende Arvidas Sabonis. De ploeg heeft het vertek van Kevin Durant en Serge Ibaka verrassend goed opgepakt en staat op een keurige zesde plaats in de Western Conference.

Westbrooks oud-ploeggenoot Kevin Durant kwam met zijn nieuwe ploeg, de Golden State Warriors, voor de twaalfde keer op rij tot winst. In Oakland werd gewonnen van de Atlanta Hawks, 105-100. Het waren weer Durant, Stephen Curry en Klay Thompson die het voortouw namen voor hun ploeg. Samen waren ze goed voor 70 punten. In de slotfase was het echter Draymond Green, terug van een hersenschudding na een botsing met teamgenoot Ian Clark, die de wedstrijd besliste met een paar verdedigende plays. In de laatste drie minuten blockte hij driemaal een schot van een tegenstander.

Atlanta Hawks kent een wisselvallig seizoen. De ploeg zag deze zomer point guard Jeff Teague en forward Al Horford vertrekken. De skateboardende Duitse Togolees Dennis Schröder nam de startplek van Teague over en ook de in Atlanta geboren Dwight Howard werd aangetrokken om in de herfs van zijn carriere voor zijn hometown team te spelen. Het leek het team goed te hebben gedaan en na elf wedstrijden deelde de ploeg de leiding in het oosten met de Cleveland Cavaliers. Zes van de volgende zeven wedstrijden gingen echter verloren en de ploeg is weggezakt naar de zesde plaats in de Eastern Conference.

Draymond Green beslist de wedstrijd met dit block op Kent Bazemore (Bron: YouTube)

Overige uitslagen

Washington Wizards – Sacramento Kings 101-95 (OT)
Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 122-95
Miami Heat – Boston Celtics 104-112
Memphis Grizzlies – Charlotte Hornets 85-104