'76 doden bij vliegtuigcrash met Braziliaans voetbalelftal'

In Colombia is dinsdag in de vroege ochtend een vliegtuig gecrasht. Er zouden 81 personen aan boord zijn (72 passagiers en 9 bemanningsleden), waaronder diverse spelers van Chapecoense, een voetbalclub dat speelt in de Braziliaanse Série A.

Over het aantal gewonden is niets bekend, wel zouden er overlevenden zijn. Vanwege de slechte weersomstandigheden moeten reddingswerkers over het land naar de plaats van het ongeval.

Komende woensdag zou de ploeg in de Colombiaanse stad Medellin de eerste wedstrijd van de finale van de Copa Sudamerica - het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League - spelen tegen Atletico Nacional.

Update 12.15 uur:
Volgens Radio Bandeirantes zou ook keeper Danilo zijn overleden. Verdediger Helio Zampier Neto, simpelweg bekend als Neto, zou door reddingswerkers levend gevonden zijn.

Update 11.05 uur:
Het heeft er alle schijn van dat inderdaad slechts vijf mensen het ongeluk hebben overleefd. Het zou gaan om de van Internacional gehuurde verdediger Alan Ruschel, keepers Danilo en Jakson Follman, een journalist en een stewardess. Nog een andere inzittende overleed aan zijn verwondingen in of op weg naar het ziekenhuis. 

Update 10.50 uur:
Volgens diverse media, waaronder BBC en The Guardian, heeft de Colombiaanse politie bevestigd dat 76 mensen de crash niet overleefd hebben. 

Er waren 81 mensen aan boord het vliegtuig: 48 spelers en stafleden van Chapecoense, 21 Braziliaanse journalisten, drie gasten en negen bemanningsleden. 

Leden van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense zouden aan boord zijn
Leden van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense zouden aan boord zijn