Mercedes wacht met eventuele straf Hamilton

Het Formule 1-team van Mercedes beslist nog niet gelijk of Lewis Hamilton een straf tegemoet kan zien. De Brit leek tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi bewust langzamer te rijden terwijl hij op kop lag. Op die manier probeerde hij wellicht teamgenoot Nico Rosberg in de problemen te krijgen, want die had Sebastian Vettel en Max Verstappen vlak achter zich. Als Rosberg twee plekken verloren had zou Hamilton alsnog wereldkampioen zijn geworden.

"Er is geen tijdsdruk", sprak een woordvoerder van Mercedes. "We laten alles even zakken en gaan dan kijken hoe het verder moet. Voor nu ligt de focus in elk geval op het vieren van de wereldtitels." Hamilton kreeg via de boordradio meerdere malen te horen dat hij tempo moest maken, omdat de winst in de race anders in gevaar kwam. De Brit reageerde door te zeggen dat ze hem en Rosberg gewoon moesten laten racen. 

Teambaas Toto Wolff hinkte na afloop op twee gedachten. "Onze principes en waarden hebben ons races en kampioenschappen opgeleverd en dan maakt het niet uit of het de eerste of laatste race is. Aan de andere kant zou ik als racer misschien hetzelfde gedaan hebben. Lewis had twee opties: aan de horizon verdwijnen en aan iedereen laten zien dat hij de snelste was of zorgen dat het achter hem druk zou zijn en dat er misschien iets kon gebeuren." 

Ook Rosberg zelf wist niet helemaal wat hij ervan moest denken. "Ik had niet verwacht dat Lewis dat zou doen nee, misschien is dat wel wat naïef. Ik hoef het niet echt te bespreken, want het is makkelijk om beide kanten te begrijpen. Het team heeft op een bepaalde manier zeges binnengehaald, het hele seizoen lang, maar ik kan Lewis ook begrijpen. Het is de laatste race, het gaat om de titel en hij wil toch nog iets proberen. Meer valt er niet over te zeggen."