Aanzoek Peter Jan Rens mocht niet mislukken

Peter Jan Rens deed zijn huwelijksaanzoek zaterdagavond bewust tegenover een duizendkoppig publiek tijdens een concert van Django Wagner in de hoop dat zijn vriendin Virginia geen nee zou durven zeggen.

"Ik wilde zeker weten dat ze ja zou zeggen", zei Peter Jan maandag in RTL Boulevard. "Er was ik weet niet hoeveel duizend man dus als ze weg zou lopen, zou ik tegen de mensen zeggen: hou d'r vast." Virginia vond het desondanks toch romantisch en al snel rolden de tranen over haar wangen. "Het begon allemaal te lopen. Hij ging steeds meer zeggen waardoor ik steeds meer ging huilen", zo keek ze terug.

Peter Jan en Virginia, die samen een dochter hebben, hadden al eerder huwelijksplannen maar vorig jaar liep hun relatie plotseling op de klippen. Peter Jans aanstaande schoonmoeder was een van de boosdoeners, zei hij. "Haar moeder, die ik nooit heb gezien en die alleen maar boos is op mij, ziet mij als een vieze oude man die haar te jonge dochter - ik ben 44 jaar ouder - heeft gekaapt. Ja, daar heeft ze natuurlijk wel gelijk in, maar het is nu eenmaal zo."

Mede dankzij de komst van de camera's voor hun nieuwe realityserie op RTL 5 vonden Peter Jan en Virginia 'de liefde' weer terug. "Die reality kwam als een godsgeschenk", aldus de voormalige presentator. "Ik dacht: zo, dan heb ik toch weer een middel om jou te strikken."In de serie worden Peter Jan en Virginia gevolgd in de aanloop naar hun huwelijk.

Aanzoek Peter Jan Rens mocht niet mislukken
Aanzoek Peter Jan Rens mocht niet mislukken (Foto: BuzzE)