Mercedes-kopstuk Lowe: "Slotfase was voor ons erg spannend"

Het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi kende een ongekend spannend slot. Voor Paddy Lowe, een van de kopstukken van Mercedes, waren de laatste paar ronden echter minder prettig om naar te kijken. De naderende concurrentie liet het team uit Brackley dan ook peentjes zweten.

Met de aanstormende Ferrari van Sebastian Vettel met vlak daarachter de Red Bull van Max Verstappen kon Nico Rosberg zich geen enkele fout permitteren. Door het ophouden van teamgenoot Lewis Hamilton kwam de top vier binnen enkele seconden te liggen. Was Rosberg door een fout buiten het podium beland, dan kon zijn Britse concurrent, die in leidende positie lag, er met de titel vandoor gaan.

Het team van Mercedes zat echter nagelbijtend naar het slot van de race te kijken, zo verklaarde Paddy Lowe na afloop van de wedstrijd: "De laatste paar ronden waren voor ons achter de pitmuur erg spannend. Het zat ons niet lekker dat Vettel er met een erg hoog tempo aankwam."

"Ons hoofddoel was om de race te winnen en dan het liefst met een één-twee. We zaten in een situatie waar beide rijders voor hun eigen kansen gaan en waar de belangen van het team speelden. Onze coureurs zijn teamspelers, maar uiteindelijk willen ze allebei winnen. Ik kan niet zeggen of Lewis onze instructies negeerde om zijn tempo te verhogen, want wij waren niet degene die de auto bestuurden."

Mercedes-kopstuk Lowe: "Slotfase was voor ons erg spannend" (ProShots/Action Images)
Mercedes-kopstuk Lowe: "Slotfase was voor ons erg spannend" (ProShots/Action Images)