Trump hekelt hertelling

Donald Trump heeft geen goed woord over voor het opnieuw tellen van de uitgebrachte stemmen in de staat Wisconsin. Daar heeft de Groene Partij om gevraagd. De gekozen president noemde het verzoek van partijleider Jill Stein "zwendel" en een manier om "haar koffers te vullen met geld dat ze voor het grootste deel nooit zal uitgeven aan die belachelijke hertelling".

Het campagneteam van Hillary Clinton overweegt zich aan te sluiten bij Stein. Dat heeft juridisch adviseur Marc Elias zaterdag gezegd zonder de illusie de Democratische kandidaat alsnog in het Witte Huis te krijgen. Hij denkt behalve aan Wisconsin evenals Stein ook aan Pennsylvania en Michigan. In deze drie staten verloor Clinton, die haar nederlaag heeft geaccepteerd, met gering verschil. Experts achten de kans klein dat de stembusuitslag nog verandert.

Update 23.50 uur
De campagne van Hillary Clinton heeft laten weten zich inderdaad bij de actie van Stein aan te sluiten. Dat heeft advocaat Marc Elias laten weten. Volgens hem zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat er is gerommeld, maar gaat het om "een verplichting aan de ruim 64 miljoen Amerikanen die op Hillary Clinton hebben gestemd, om deel te nemen aan een proces waarin de nauwkeurigheid van de verkiezing wordt vastgesteld".

Trump hekelt hertelling
Trump hekelt hertelling (Foto: ANP)