Verstappen wil geen Sportman van het Jaar worden

Als het aan Max Verstappen ligt wordt hij later dit jaar niet uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2016. De Nederlander won dit jaar één grand prix, als eerste Nederlander ooit, en scoorde de nodige podiumplekken. Hoewel olympisch kampioenen als Dorian van Rijsselberghe en Ferry Weertman favoriet zijn, lijkt Verstappen met zijn prestaties wellicht een kansje te maken op de prijs. 

Van de Red Bull-coureur zelf hoeft dat echter niet. "Of ik die prijs moet winnen? Dat maakt me echt niet uit...liever niet eigenlijk, want dan moet ik naar dat gala", aldus Verstappen. "Wanneer is het ook alweer, 21 december toch? Dan ben ik op vakantie, dus kan ik er sowieso niet naartoe", zo kwam hij al gelijk met een smoes voor zijn afwezigheid, mocht hij überhaupt in de prijzen vallen. 

"Dat komt zo wel goed uit dus. Volgens mij ben ik wel genomineerd, maar geef het maar aan iemand anders, dan hoef ik er niet naartoe", sprak de jonge Nederlander, niet helemaal door leek te hebben dat de winnaar pas tijdens het Sportgala gekozen wordt. Voor de neutrale kijker valt in elk geval te hopen dat Verstappen de prijs inderdaad niet wint en dat iemand die daadwerkelijk op komt dagen verkozen wordt tot Sportman van het Jaar.