Definitief geen Grand Prix van Duitsland in 2017

De Formule 1 kent volgend jaar definitief geen Grand Prix van Duitsland. Georg Seiler, de baas van het circuit van Hockenheim, heeft bevestigd dat zijn circuit niet op de kalender van volgend jaar staat. Die kalender wordt komende week officieel gepresenteerd.

De onderhandelingen met Formule 1-baas Bernie Ecclestone zijn definitief stukgelopen, waardoor de kalender volgend jaar twintig races kent. Het is niet de eerste keer dat de Grand Prix op Hockenheim niet door kan gaan en lang geleden is het ook niet: vorig jaar was er eveneens een gebrek aan geld en kon de race ook niet doorgaan. Dit jaar werd wel geracet op het circuit, vooral doordat Ecclestone genoegen nam met een lagere vergoeding. Dat gaat hij echter niet nog een keer doen.

Hockenheim is zeker niet de enige race die in forse problemen verkeert. De Grand Prix van Maleisië verdwijnt na 2018 nagenoeg zeker van de kalender, terwijl de race in Brazilië op losse schroeven staat. Ook in Singapore is men niet zeker van het vasthouden van de lokale grand prix. De race in Canada was ook een vraagteken, maar is onlangs toch bevestigd voor volgend jaar.