Ajax straft Bazoer, Ziyech ontbreekt

Riechedly Bazoer zit niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met Panathinaikos. De middenvelder heeft tevens een boete gekregen.

Ajax maakte woensdag de wedstrijdselectie voor het duel met Panathinaikos bekend en de naam van Bazoer ontbrak daarop. De middenvelder heeft van Ajax een disciplinaire straf gekregen middels een boete en uitsluiting voor de wedstrijd van donderdag in de Europa League.

"Bazoer verliet zaterdag vroegtijdig de training en meldde zich zondag ziek. Maandag wilde hij weer meedoen met de groep, maar zo werkt dat niet. Hij moest zich van mij eerst bij de dokter melden en apart trainen, maar dat zag hij niet zitten", aldus Ajax-coach Peter Bosz. "En daarom is hij er tegen Panathinaikos niet bij."

De vrede tussen Bosz en Bazoer is inmiddels weer getekend. "Ik heb inmiddels met hem gesproken en hij heeft zijn excuses aangeboden. Vanaf vrijdag zit hij weer bij de groep."

Verder zit ook Hakim Ziyech niet bij de selectie tegen de Grieken. De Marokkaanse spelverdeler ontbreekt wegens ziekte. Mede hierdoor zal Peter Bosz anderen de kans geven, zo gaf hij aan op zijn persconferentie. Ook het feit dat Ajax reeds geplaatst is en met een punt tevens groepswinnaar zal zijn, speelt mee in het rouleren in de basisploeg.