3FM-dj's Domien en Frank gaan Glazen Huis in

Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn dit jaar de bewoners van het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2016. Vanaf de Grote Markt in Breda vraagt 3FM dit keer aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.

Domien en Frank gaan op zondag 18 december het Glazen Huis in. Het duo krijgt tijdens hun week zonder eten bezoek van zes bekende nachtgasten. Ook zal een poes het stel gezelschap houden, de enige gast die wel mag eten in het Glazen Huis.

Het is voor het eerst dat er maar twee dj's in het Glazen Huis zitten. In voorgaande jaren waren het er steeds drie. Domien kent het klappen van de zweep inmiddels. De dj zat voorgaande twee jaar ook al in het huis. Voor Frank zal het de eerste keer zijn. "Ik vind het spannend. Maar alles is spannend als je het voor het eerst doet. Ik heb er vooral heel veel zin in. Ik ben met mijn maatje Domien en ik ben met heel Nederland", aldus Frank

De allereerste editie was in 2004. Giel Beelen, Wouter van der Goes en Claudia de Breij lieten zich toen vrijwillig opsluiten. Voor Dafur wisten zij bijna een miljoen euro op te halen. Sindsdien organiseert 3FM elk jaar Serious Request. Vorig jaar werd er maar liefst 8.466.249 euro opgehaald voor jongeren in conflictgebieden.

3FM-dj's Domien en Frank gaan Glazen Huis in
3FM-dj's Domien en Frank gaan Glazen Huis in (Foto: BuzzE)