Ericsson racet ook in 2017 voor Sauber

Marcus Ericsson zal in het Formule 1-seizoen 2017 wederom gaan racen voor Sauber, zo heeft het team laten weten. De Zweed begint hiermee volgend jaar aan het derde seizoen in Zwitserse dienst na in 2014 al voor Caterham uitgekomen te zijn.

Ericsson: "Dit is geweldig nieuws. Ik heb er nu twee jaar bij Sauber op zitten en voel me hier thuis. Ik ben het team dankbaar dat ze vertrouwen in me houden. In mijn tijd bij Sauber heb ik me als coureur ontwikkeld en hoewel we ups and downs hebben gehad, blijven we hier altijd achter elkaar staan en goed samenwerken."

Sauber begon dit jaar moeizaam, maar na de redding van het team werden de resultaten langzaam maar zeker beter. Hoogtepunt van het jaar voor de Zwitsers was de negende plaats van coureur Felipe Nasr in Brazilië, waardoor de belangrijke tiende plaats in de constructeursstrijd overgenomen werd van Manor. Het is echter nog niet gezegd dat Nasr volgend jaar ook voor de renstal uit Hinwil uit zal komen. Voor het tweede stoeltje zijn diverse kapers op de kust, onder wie Esteban Gutierrez.