Brenet zag debuut in Oranje aankomen

Joshua Brenet debuteerde een week geleden voor het Nederlands elftal. Voor de verdediger gold dit als bevestiging voor zijn goede ontwikkeling, al verbaasde het hem niet.

Lang moest Brenet vanaf de bank toekijken hoe Santiago Arias en Jetro Willems in het veld presteerden, maar dit seizoen maakt de verdediger veel minuten bij PSV. Toch weet hij dat hij niet zeker is van een basisplaats.

"De trainer bekijkt per wedstrijd wie er op dat moment het belangrijkst kan zijn. Ik heb twee fantastische concurrenten", vertelde Brenet tegenover NOS. De rechtsback kwam dit seizoen tien competitiewedstrijden in actie voor PSV en voelt het vertrouwen van Phillip Cocu.

"Hij vertelde me dat ik een goede ontwikkeling doormaak en dat mijn momenten zeker zouden komen. Dus ik zag mijn debuut in Oranje wel aankomen. Ik ben zelfverzekerd en speelt met de borst vooruit. Ik ben nu international geworden. Dat moet je uitstralen."

Zaterdagavond neemt Brenet het met PSV op tegen Willem II. De club uit Eindhoven hoopt na het puntverlies tegen FC Twente weer drie punten mee naar huis te nemen.