Liberty wil nachtrace F1 in Las Vegas

Als het aan Liberty Media komt er een nachtrace in Las Vegas. De nieuwe eigenaar van de Formule 1 wil de sport aantrekkelijker maken voor de fans en tegelijkertijd de inkomsten opkrikken. Liberty media-baas Greg Maffei opperde dit deze week tijdens de Morgan Stanley Technology, Media and Telecoms conferentie in Barcelona.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone sprak eerder dit jaar nog met vertegenwoordigers van een mogelijke race in Las Vegas, maar deze besprekingen kwamen niet verder dan een oriënterende fase. De Verenigde Staten herbergt met Austin momenteel al een race.

Dit jaar rijdende F1-coureurs 21 races en ook volgend jaar staan evenzovele wedstrijden op het programma, al staan achter de races in Duitsland en Brazilië nog wel vraagtekens. Liberty wil echter dat het niet bij 21 Grands Prix blijft, maar kijkt al verder.

Maffei: "Er ligt een grens aan hoeveel er mogelijk is. Je moet de auto's de wereld over slepen, maar een kleine uitbreiding van de kalender is zeker mogelijk. Tot een bepaalde grens is hier wel interesse voor. De FIA verdient zo meer, de teams verdienen meer en wij verdienen meer. Nieuwkomers betalen over het algemeen meer dan bestaande races."