Kanye West steunt Trump

De Amerikaanse rapper Kanye West legt regelmatig zijn show stil om lange tirades te houden. Ook donderdagavond deed hij dat op een podium in het Californische San Jose: hij erkende in zijn lange toespraak dat hij voor Trump is.

"Als ik had gestemd, had ik Trump gestemd", zei de rapper die vorige week ogenschijnlijk te druk was met het maken van nieuwe beats om zich richting het stemlokaal te begeven. Hij had verder nog gratis advies voor zijn Afro-Amerikaanse medemensen: ze mogen van Kanye best wel eens wat minder over rassen en racisme praten.

Volgens verschillende tweets vonden zijn fans het overigens maar niks dat hij lang over politiek bleef doorzagen en kwam er boegeroep uit het publiek. Ook gooide men dingen naar Kanye, maar daar trok hij zich niets van aan. De rapper onderbrak zijn show uiteindelijk om de paar nummers herhaaldelijk om telkens weer nieuwe politieke statements te maken.

Vanzelfsprekend is het opmerkelijk dat West zich achter Trump gooit: slechts een tiende van de Amerikaanse negers stemde op de Republikeinse president-elect. Ook zei West eerder dat hij in 2020 zelf een gooi wil doen naar het presidentschap. Dat zal hij dan zoals het er nu naar uitziet, in elk geval niet als concurrent van Trump gaan doen. Hij is het echter nog steeds stellig van plan en maakt reeds voorbereidingen zei hij donderdag.