Dames FC Twente uitgeschakeld door Barcelona

Voor de dames van FC Twente zit het Champions League avontuur erop. In de achtste finales werd het na een 1-0 nederlaag in Enschede 0-4 voor de Catalanen.

In de openingsfase had FC Twente nog wel de beste kansen, maar Ellen Jansen en Lenie Onzia waren te gehaast in de afwerking. Barcelona was wel effectief, uit een hoekschop kopte Marta Torrejón de eerste de beste kans raak. Nog voor rust verdubbelde Barcelona de score, Andressa Alves scoorde na matig verdedigen en besliste daarmee de ontmoeting.

In de tweede helft was te merken dat Twente de moed had opgegeven. Barcelona kon vrijuit spelen en scoorde nog twee keer, Bárbara Latorre kopte simpel raak op aangeven van Ange Nguessan, die even later zelf met een droge schuiver scoorde.