Van Barneveld en Noppert verder op Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld en Danny Noppert hebben zich geplaatst voor de knockoutfase van de Grand Slam of Darts. Beide Nederlanders wonnen in poule F hun laatste wedstrijd met 5-3. Grote verrassing was de uitschakeling van Simon Whitlock, terwijl Robert Thornton een shout-out nodig had om de Belg Dimitry van den Bergh te verslaan.

Nathan Aspinall 2-5 Danny Noppert (F)
Noppert begon in zijn wedstrijd tegen Aspinall dramatisch en leverde meteen de eerste twee legs in. Daarna kwam de Fries op stoom en trok met onder meer finishes van 121 en 120 punten de partij naar zich toe en kon zo aanspraak blijven maken op de volgende ronde. Daarbij was hij afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule.

Mensur Suljovic 3-5 Raymond van Barneveld (F)
Mensur Suljovic begon goed aan de wedstrijd tegen Van Barneveld en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Zijn Nederlandse opponent wist via dubbel acht de tweede leg te pakken en zich hiermee te verzekeren van de volgende ronde. Van Barneveld stoomde in een mum van tijd door naar een 1-3 voorsprong en was hiermee zeker van de groepswinst. Suljovic vocht voor zijn laatste kans en pakte met een 108-finish weer een leg. De 2-4 voorsprong van Van Barneveld zorgde ervoor dat Noppert doorging. Met dubbel zestien maakte de Nederlander de partij uit.

Dimitri Van den Bergh 5-4 Scott Waites (B)
Scott Waites schoot uit de startblokken tegen Van den Bergh en stond al snel met 0-2 voor. In de tweede leg had hij nog pech dat een pijl uit de bull viel, maar twee pijlen later had hij alsnog de leg binnen. Van den Bergh kwam een leg later via dubbel acht op de borden, maar Waites breidde zijn voorsprong daarna weer uit. Van den Bergh knokte zich naar een 4-3 voorsprong en schakelde hiermee Waites uit in het toernooi. Waites kwam nog op gelijke hoogte, maar met dubbel achttien ging de zege naar Van den Bergh.

Robert Thornton 3-5 Gerwyn Price (B)
Price kon alleen de volgende ronde bereiken als hij zou winnen van Thornton. Hij pakte een snelle 0-2 voorsprong, maar de snel gooiende Thornton brak terug en kwam op gelijke hoogte. De partij ging tot 3-3 gelijk op, waarna Price doordrukte en de wedstrijd naar zich toe trok, alsmede plaatsing voor de volgende ronde. Thornton moest een shout-out van negen pijlen gooien tegen Van den Bergh en won deze.

Simon Whitlock 4-5 Jeff Smith (C)
In poule C zou de winnaar van het duel tussen Whitlock en Smith doorgaan naar de volgende ronde. Smith begon ijzersterk met een 170 finish, waarna hij in de volgende leg 142 miste om te breken. Whitlock pakte deze leg en brak in de volgende Smith die hiermee allerminst gebroken was. Hij sloeg direct terug en de wedstrijd ging naar een negende en beslissende leg toe. Een 82 finish van Smith besliste de partij in zijn voordeel.

Uitslagen poules B. C, F en G
James Wade 3-5 Dave Chisnall (G)
Peter Wright 5-3 Ted Evetts (C)
Dimitri Van den Bergh 5-4 Scott Waites (B)
Nathan Aspinall 2-5 Danny Noppert (F)
Robert Thornton 3-5 Gerwyn Price (B)
James Wilson 4-5 Jamie Hughes (G)
Mensur Suljovic 3-5 Raymond van Barneveld (F)
Simon Whitlock 4-5 Jeff Smith (C)

Programma 16 november (best of 19)
Gerwyn Price v Brendan Dolan
Phil Taylor v Jeff Smith
Michael van Gerwen v Robert Thornton
Peter Wright v Daryl Fitton

Programma 17 november (best of 19)
Jamie Hughes v Chris Dobey
Benito van de Pas v James Wade
Gary Anderson v Danny Noppert
Raymond van Barneveld v Glen Durrant