Teambaas Mercedes: "Verstappen verbuigt natuurwetten"

Er waren na afloop van de Grand Prix van Brazilië maar weinig mensen die niet laaiend enthousiast waren over Max Verstappen. Ook de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, was zeer onder de indruk van het optreden van de jonge Nederlander. 

"Na de race kwam ik Toto tegen, en hij zei me dat zijn jongens weliswaar een en twee werden, maar dat het de grote Verstappenshow was", sprak vader Jos Verstappen na de race. Tegenover de verzamelde media gaf Wolff zelf ook zijn mening: "Dit was een ongelooflijke staaltje rijden wat hij heeft laten zien, dit was puur entertainment. Verstappen was bezig om de natuurwetten te verbuigen", klonk het vol lof.

Dat Mercedes onder de indruk was van Verstappen was al vroeg in de race duidelijk. De Nederlandse Red Bullcoureur passeerde Nico Rosberg en nam de tweede plek over van de Duitser, waarna het team op Twitter gelijk de loftrompet stak. "We zouden het veel liever niet hoeven zeggen...maar dat was een briljante actie!", gevolgd door "We kunnen niks anders dan een hele diepe buiging maken" op het moment dat de Nederlander de ene na de andere rijder inhaalde. "Eerlijk is eerlijk, dat was een ongelooflijke race", sloot het team af als antwoord op Verstappen's inhaalrace.