Punten Nasr mogelijk tientallen miljoenen waard voor Sauber

Formule 1-coureur Felipe Nasr kende zondag een prima Grand Prix van Brazilië. De coureur van Sauber eindigde voor eigen publiek als negende en dat zou zijn team mogelijk enkele tientallen miljoenen euro's op kunnen leveren. De Zwitserse renstal kon namelijk voor het eerst dit seizoen punten bijschrijven: twee stuks, genoeg om Manor naar de laatste plaats in het constructeurskampioenschap te verwijzen en al met al mogelijk zo'n dertig miljoen euro op de bankrekening bij te mogen schrijven. 

"Ik kan het nauwelijks geloven", grijnste Nasr na afloop van de race. "Het is een droom die uitkomt om dit voor eigen publiek te kunnen doen. Deze twee punten kunnen aan het einde van het seizoen zoveel betekenen. Ik heb er nauwelijks woorden voor..het was zo'n lastige race, maar dat ik mijn wagen op de baan heb gehouden wordt beloond met zo'n goed resultaat."

De 24-jarige Braziliaan lag op een gegeven moment zelfs even op de zesde plek, en had uiteraard liever gezien dat de race op dat moment door de regen afgevlagd werd. "We lagen zelfs nóg hoger dan die negende plek, maar uiteindelijk hebben we op het goede moment toegeslagen. Dit voelt echt als een zege..soms komt geluk gewoon heel snel en soms duurt het erg lang", verwijst hij naar de lange tijd zonder punten. De laatste keer dat Nasr punten scoorde was tijdens de Amerikaanse Grand Prix van vorig jaar, waar hij ook negende werd.

Sauber-teambazin Monisha Kaltenborn gaf toe dat Nasr wellicht wat geluk had gedurende de race, maar was uiteraard ook blij. "Hij deed niks geks en bleef gewoon rijden. Aan de pitmuur was de spanning om te snijden, maar het is gelukt", jubelde ze. "Toch moeten we natuurlijk ook niet vergeten dat er wel nog één race te rijden is, maar dit is een fantastische prestatie."