Uitslag Luxemburg - Nederland

Het Nederlands Elftal heeft met 1-3 gewonnen van Luxemburg. Memphis Depay was met twee doelpunten erg belangrijk.

In de openingsfase was Luxemburg gelijkwaardig aan Nederland, maar na tien minuten had Nederland via Arjen Robben al een goede kans gehad op de 0-1. Nederland bleef aanzetten, maar wist het verschil nog niet te maken. Luxemburg was totaal niet onder de indruk van de Nederlandse professionals en counterde brutaal. David Turpel kwam een aantal keer in scoringspositie, maar miste de precisie om af te ronden. Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen hielpen andere Nederlandse kansen om zeep en deden zich in deze fase echt tekort.

Nederland kwam na een goed halfuur verdiend op voorsprong. Klaassen verlengde de bal met de hak waardoor hij Arjen Robben vrij voor de keeper zette. Robben, die op de rand van buitenspel stond, rondde de fraaie aanval af. Na de openingstreffer kreeg Nederland kansen om door te drukken. Bas Dost kwam goed voor zijn man maar kon het net niet vinden. In plaats van de verwachte 0-2, kreeg Luxemburg een penalty, waardoor het op 1-1 kwam. Joshua Brenet anticipeerde niet goed op een beweging van zijn directe tegenstander Da Mota en moest hem vervolgens onderuit trekken. De Luxemburger ging graag liggen zodra hij het strafschopgebied binnenkwam.

Na de rust kreeg Davy Klaassen meteen een grote kopkans na een voorzet van Memphis, maar kon hem niet de juiste richting meegeven. Doelman Ralph Schon van Luxemburg maakte een prima debuut mee. Hij was vaak het eindstation van Nederlandse aanvallen. Memphis Depay kende een heerlijke invalbeurt. Hij tekende voor de 1-2 en de 1-3. Na een voorzet van Blind knikte hij feilloos binnen en vijf minuten voor tijd schoot hij een vrije trap heerlijk binnen. Na de derde Nederlandse treffer was de wedstrijd gespeeld.

Nederland komt zo op gelijke hoogte met Zweden in de groep en blijft in de race voor een WK-kwalificatieticket.

Arjen Robben in duel met Luxemburg-speler Enes Mahmutovic (Pro Shots / Stanley Gontha)

Luxemburg

1 - 3

Nederland

44' Chanot(pen)    36' Robben