3FM schuift jong talent naar voren

Radiozender NPO 3FM begint volgende week met een vernieuwde programmering. Door onder meer het vertrek van een aantal dj's moest de boel op de schop. De zender biedt vanaf maandag aan zowel bekende namen als jong talent een nieuwe plek op de radio, maakte zendermanager Basyl de Groot maandag bekend in Amsterdam.

Zo is de ochtendshow vanaf komende maandag niet langer in handen van Giel Beelen, maar staan de luisteraars voortaan op met Domien Verschuuren (BNN). Tijdens de lunch is door het vertrek van Timur Perlin een nieuw duo van Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen (BNN) te horen en direct daarna, tussen 14.00 en 16.00 uur neemt Wijnand Speelman (KRO-NCRV) het stokje over van Paul Rabbering, die naar NPO Radio 2 gaat.

Ook de avond begint met een nieuw programma van dj Sander Hoogendoorn. In het weekend klinken nieuwe stemmen op de radio, met onder anderen Angelique Houtveen (KRO-NCRV) op de zaterdag- en zondagochtend. Giel Beelen blijft overigens wel aan NPO 3FM verbonden met een show op de vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond. In dit programma, getiteld On Stage (VARA), geeft hij nieuw talent een podium. On Stage is ook te vinden op festivals en concerten. In de nacht van zaterdag op zondag krijgt YouTuber Kaj van der Ree (BNN) een plek op de zender.

De radiozender kampte door het eerdere vertrek van enkele populaire dj's met teruglopende luistercijfers. Volgens De Groot wil 3FM zich de komende tijd ontwikkelen tot een volwaardig jongerenmerk, door er niet alleen op de radio te zijn, maar ook via podcasts, vlogs, playlists en social media. "NPO 3FM is er voor nieuw talent, zowel op zender als daarbuiten. Het zit in ons DNA. Wij inspireren en laten ons inspireren door onze luisteraars, kijkers en volgers. Zij zijn volop de wereld aan het ontdekken. Veel jonge 3FM-dj's zitten daar zelf ook middenin. Samen gaan wij nieuwe avonturen aan."

3FM schuift jong talent naar voren
3FM schuift jong talent naar voren (Foto: BuzzE)