Williams laat Stroll debuteren in Formule 1

Max Verstappen is volgend jaar niet meer de jongste rijder in het Formule 1-veld. Williams heeft bekendgemaakt in zee te gaan met de net achttien geworden Lance Stroll. De jonge Canadees is de opvolger van Felipe Massa en krijgt Valtteri Bottas als teamgenoot.

Dat Stroll de teamgenoot wordt van Bottas is geen verrassing. De Canadees maakte de afgelopen jaren indruk in de lagere formuleklasses en zegevierde dit jaar in de Europese Formule 3 met onder meer veertien raceoverwinningen. Ondertussen maakte hij deel uit van het opleidingsprogramma van Williams.

Stroll: "Om in 2017 in de Formule 1 te mogen racen is fantastisch, ik kan Williams dan ook niet genoeg bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Racen in de F1 was iets waar ik als klein kind al over droomde. Toen ik serieus begon te karten was F1 al mijn doel en met name toen ik in 2014 de overstap maakte naar raceauto's. 2017 wordt een steile leercurve voor mij, maar ik ben er klaar voor om alles dat Williams mij vertelt te absorberen en mijzelf te verbeteren."