Vitesse kreeg 140 miljoen in zes jaar van eigenaar Chigirinskiy

Voetbalclub Vitesse heeft al jarenlang grote moeite de tekorten op de begroting binnen de perken te houden. Bang voor een faillissement hoeven de Arnhemmers niet te zijn aangezien hun schatrijke eigenaar Alexander Chigirinskiy alle verliezen bij past uit eigen zak, in de afgelopen zes jaar maakte de Rus al 140 miljoen euro over naar Vitesse.

De club uit de Gelderse hoofdstad heeft op dit moment een positief eigen vermogen van 26,3 miljoen euro waardoor de club veilig in categorie twee van de KNVB staat. Ook voor de Europese regels van het Financial Fair Play zit de club nog aan de goede kant van de gestelde grenzen. "We zitten nu 4 tot 5 miljoen van die grens af", stelt algemeen directeur Joost de Wit in de Gelderlander. "We zijn er nog lang niet, maar in alles hebben we de afgelopen jaren een slag gemaakt."

Eigenaar Chigirinskiy steunt Vitesse in het beleid van het verder terugdringen van de kosten en laten stijgen van de inkomsten, dit echter wel met het behoud van de sportieve ambities.

Vitesse kreeg 140 miljoen in zes jaar van eigenaar Chigirinskiy (Pro Shots / Ronald Bonestroo)
Vitesse kreeg 140 miljoen in zes jaar van eigenaar Chigirinskiy (Pro Shots / Ronald Bonestroo)