FOK! Wat een weer: Een enkele bui, ook zon

Welkom! Ja, dat was helemaal niet verkeerd gisteren. In een polaire noordwestelijke stroming werden behoorlijk wat buien aangevoerd. Dit leverde soms schitterende wolkenluchten op. Ook werden er door veel mensen prachtige regenbogen gezien. De buien waren vaak kortdurend, maar soms vrij fel. Er kwam hagel voor, echter onweer werd er bijna niet gerapporteerd omdat de wolkentoppen daarvoor niet hoog genoeg kwamen. Zie je vaker bij een noordwestenwind.

Na een frisse nacht trekt er vandaag een rug van hogedruk over het land. Dit wil echter niet zeggen dat het overal droog blijft. Vanochtend valt er langs de kust nog een bui, terwijl er vanmiddag juist in het binnenland nog wat regendruppels mogelijk zijn. Wel komt er in de loop van de dag steeds meer zon en dan is het toch lekker om even een namiddagwandelingetje te maken. De wind zwakt in vergelijking met gisteren wat af en draait daarbij naar het zuidwesten. Het wordt ongeveer 11 graden.

De komende dagen is het vrij wisselvallig weer. Zeker in het weekend vallen er geregeld buien. Daarna zakken de maxima naar een graad of 8 en breekt de zon vaker door. In de nachten neemt zeker landinwaarts de kans op lichte vorst toe.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:37
Zon onder: 17:09
Zonkracht: 2 / 1

  
Burg Hohenzollern (Foto: Erwin Klein)
Erwin Klein was afgelopen weekend in Burg Hohenzollern in Duitsland en maakte deze schitterende foto van de mistbanken en het kasteel dat daar bovenuit torent. ( foto: Erwin Klein)
Zonsopkomst Eemnes (Foto: KlapMongeaul)
Zonsopkomst in de polder. Een mistbank, waar de zon bovenuit steekt. Ook een prachtige foto. (foto: KlapMongeaul)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1891 De Gazet van Antwerpen publiceert haar allereerste uitgave
1944 Vlissingen wordt bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
1967 Benoeming van Hubertus Ernst tot bisschop van Breda in Nederland.
2008 De VRT stopt met analoge uitzending onder de term 'Weg met de sneeuw op je TV'.
2010 De Russische oud-politicus Viktor Tsjernomyrdin overlijdt.