Wolff bekritiseert en prijst Verstappen

Toto Wolff heeft zowel forse kritiek op Max Verstappen als respect voor de jonge Nederlander. De teambaas van Mercedes vindt vooral dat Verstappen niet zo aggressief moet zijn rond de Mercedessen, zoals hij tijdens met name de start van de Grand Prix van Mexico afgelopen zondag deed. 

In de eerste bocht vochten Verstappen en kampioenschapsleider Nico Rosberg er een fors duel uit, waarbij Rosberg door de Nederlander buiten de baan getikt werd. De Duitser sneed daardoor de tweede bocht af en bleef zo voor Verstappen. Ook leider Lewis Hamilton sneed flink af bij de start, waar hij net als Rosberg niet voor bestraft werd. Aan het eind van de race kreeg Verstappen voor eenzelfde actie wél een straf. Volgens Wolff was dat vermoedelijk een optelsom na zijn actie in de eerste bocht.

"De situatie met Hamilton vond plaats in de eerste, chaotische ronde van de race, terwijl Max eigenlijk al bestraft had kunnen worden voor het wheelbangen met Nico, de kampioenschapsleider, in de eerste bocht en het buiten de baan duwen van hem", legt Wolff uit. "Die straf was mogelijk gewoon een optelsom van zijn acties gedurende de race. Hoe meedogenloos de grote kampioenen ook zijn, als je drie races voor het einde met de leider in het WK in gevecht bent en je zelfs voor contact tussen de auto's zorgt, is dat niet goed."

Toch heeft Wolff ook zeker wel goede woorden over voor de talentvolle Nederlander. "Zijn rijstijl is meedogenloos en de manier waarop hij doorgaans rijdt is erg verfrissend. Dat vind ik mooi. Na zijn mislukte inhaalactie op Nico, later in de race, kreeg hij van zijn team nog te horen dat hij het wel netjes moest houden met Nico. Dat is precies wat ik ook gezegd zou hebben tegen hem, want drie races voor het einde ga je niet volle bak de leider in het WK aanvallen. Zijn team liet hem dat weten, maar in de auto en met het mes tussen de tanden begrijp ik dat dat moeilijk kan zijn."