De Boer ontslagen door Internazionale

Internazionale heeft trainer Frank de Boer ontslagen. De club uit Milaan houdt de Nederlander verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten. De 1-0 nederlaag afgelopen weekend in de Serie A bleek de druppel te zijn geweest. In de Italiaanse competitie staat Inter na vijf nederlagen in elf duels op een teleurstellende twaalfde plaats.

De Boer begon in augustus aan zijn Italiaanse avontuur, maar kreeg geen vat op het elftal. Een 2-1 zege tegen Juventus leek het tij te doen keren, maar daarna zakte Inter wederom weg. Vijf nederlagen in de laatste zeven wedstrijden bleek te veel te zijn voor de oefenmeester die in Milaan nog een contract had tot medio 2019.

Wie de opvolger van De Boer moet worden is nog niet bekend. Jeugdtrainer Stefano Vecchi zal komende donderdag in de Europa League tegen Southampton in ieder geval op de bank zitten. De naam van Stefano Pioli, oud-trainer van Lazio Roma, zingt rond in Noord-Italië als nieuwe oefenmeester bij de club die sinds 2010 al negen trainers versleet.