Final Fantasy XV is goud - krijgt online multiplayer als DLC

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy XV de gouden status heeft behaald en dus klaar is voor de release van volgende maand. Daarnaast deden zij een boekje open wat betreft het DLC-beleid.

In totaal zullen er zes verschillende DLC-pakketten uitgegeven worden, beginnende met een pakket met items, gevolgd door een 'Holiday Pack' en drie singleplayer episodes. Het laatste pakket, genaamd Comrades, zal iets unieks leveren in Final Fantasy XV - online co-op multiplayer.

In de drie episodes voorafgaand aan Comrades wordt gefocust op partyleden uit de hoofdgame. In deze DLC's worden zij voor het eerst speelbaar gemaakt, de perfecte opbouw voor het laatste pakket, waar die drie partyleden samen met Noctis, de hoofdpersoon in de hoofdgame, nog een avontuur zullen aangaan. Iedere speler bestuurt dus individueel een party-lid. "De verhalen die we in de DLC willen vertellen zullen sterk gerelateerd zijn aan het verhaal uit de hoofdgame, maar we voelden dat we deze verhalen alleen via DLC konden vertellen. Het had geen onderdeel van de hoofdgame kunnen zijn." Aldus Haruyoshi Sawatari, DLC director bij Square Enix.

Sawatari wilde nog niet aankondigen waar en wanneer de episodes zich zullen afspelen, behalve dat zij ieder nieuwe locaties zullen bevatten. Het zal de eerste keer zijn dat, buiten MMO's XI en XIV, een genummerde versie van een Final Fantasy-game online multiplayer zal bevatten.

Buiten het DLC-praatje werd er ook meteen een nieuwe CGI-trailer uitgebracht. Final Fantasy XV komt uit op 29 november voor PlayStation 4 en Xbox One.