NASA: '2 weken duisternis in november'

Het is te hopen dat je vandaag hebt kunnen genieten van de zon, want over een kleine maand kan het een poosje niet meer. NASA voorspelt namelijk twee weken absolute duisternis eind november. Deze totale chaos zal plaatsvinden tussen 15 en 29 november.

Volgens bronnen rond de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zullen Venus en Jupiter volgende maand bijna in elkaars verlengde komen te liggen, met slechts een graad verschil. Venus zal Jupiter aan de zuidwestkant passeren, waardoor Venus tien keer zo fel zal schijnen. Dit licht zal de gassen op de grootste planeet van ons zonnestelsel laten reageren.

"Een ongekende hoeveelheid watergas zal contact maken met de zon, waarna een gigantische ontploffing volgt", klinkt het. "Omdat de zon dan zoveel hitte uitstoot, zal het hemellichaam dimmen tot een blauwachtige kleur. Het zal iets meer dan twee weken duren voor de zon zijn oude kracht weer heeft hervonden."

Volgens kenners hoeven we ons geen zorgen maken over de Apocalyps. Het zal 'slechts' hetzelfde zijn als wat inwoners van Alaska in de winter doormaken...

Het is weer eens wat anders...