Verstappen Driver of the Day: "Verstappenfans zijn kanker en moeten dood"

Max Verstappen kende zondag een weinig succesvolle Grand Prix van de Verenigde Staten. Bij de start kwam Kimi Räikkönen langszij, er was miscommunicatie rondom een pitstop waardoor hij kostbare tijd verloor en halverwege de race gaf de motor de geest en was zijn race voorbij. 

Toch werd de Nederlandse Red Bull-coureur na afloop uitgeroepen tot Driver of the Day, voor de zoveelste keer dit seizoen. In eerdere gevallen was dat doorgaans prima te verdedigen - de jonge Verstappen brengt meer mooie acties op de baan dan wie dan ook - maar zondag was dat toch wat lastiger. Of het één grote ietwat ludieke trollactie van de Nederlanders is of een gehoor aan commentator Olav Mol's verkapte oproep om eens te kijken of Verstappen ook met een uitvalbeurt verkozen kan worden...wie het weet mag het zeggen.

Waar veel Nederlandse Formule 1-fans er na afloop wel om konden lachen, was dat internationaal toch een stukje minder het geval. Volgens reacties op social media stonden mensen die op Verstappen gestemd hadden bijvoorbeeld gelijk aan een niet nader gespecificeerde vorm van kanker. Ook zouden de moeders van de betreffende stemmers een abortus hebben moeten laten plegen en werd opgeroepen tot euthanasie voor een ieder die op Verstappen heeft gestemd, om maar een paar ware pareltjes uit de internationale reacties te halen. 

Wie zou volgens de F1-fans op FOK!sport eigenlijk de titel Driver of the Day gekregen moeten hebben? Winnaar Lewis Hamilton, die verder weinig gedenkwaardigs liet zien? Fernando Alonso die in de oude rammelbak van een McLaren naar een prachtige vijfde plek reed? Alonso's landgenoot Carlos Sainz die zijn Toro Rosso naar een hele nette zesde plek stuurde?