Brawn: "Wolff en Lauda niet te vertrouwen"

Voormalig Mercedes GP-teambaas Ross Brawn heeft de huidige bazen en aandeelhouders van Mercedes, Toto Wolff en Niki Lauda, ervan beschuldigd een vertrouwensbreuk in het team te hebben veroorzaakt. Dit gebrek aan vertrouwen zou er volgens hem toe hebben geleid dat hij in 2013 opstapte bij het team.

De 61-jarige Brit wist in 2009 met Brawn GP zowel het constructeurs- als coureurskampioenschap te winnen. Het jaar erop verkocht hij de renstal aan Mercedes. In zijn boek, dat op 3 november wordt uitgebracht, vertelt hij zijn kant van het verhaal.

"Bij Mercedes werden me bepaalde mensen opgedrongen waar ik niet op kon vertrouwen. Ik wist nooit waar ze mee bezig waren. Zo vertelde Niki me soms dingen, terwijl hij tegen anderen weer iets heel anders zei."

Wolff zou in een opgenomen gesprek tegen Colin Kolles hebben gezegd dat Brawn vooral van zijn geld aan het genieten was. "Ik zou een hoop geld hebben en niet meer geinteresseerd zijn in het team. Ik zou niet gemotiveerd zijn en niet de dingen doen die ik zou moeten doen. De mensen om me heen kon ik dus niet meer vertrouwen."

Technisch directeur van Mercedes Paddy Lowe zou door Wolff en Lauda benaderd zijn achter de rug van Brawn om. Lowe was destijds nog werkzaam bij McLaren. Toen Brawn hierachter kwam waren de contracten al getekend. "Op het moment dat ik Toto en Niki hiermee confronteerde, schoven ze de schuld op elkaar af. Ik zag hier geen toekomst in, tenzij ik ze de oorlog zou verklaren en ze eruit zou werken."