FOK! Wat een weer: Af en toe regen

Goeiemorgen! Een depressie koerste van noordwest naar zuidoost over ons land en liet plaatselijk flink wat regenwater achter. In Purmerend viel ruim 60 millimeter en ook Alkmaar bleef nauwelijks achter met 59 millimeter. Eigenlijk viel er in een groot gebied van noordwest naar zuidoost over het midden van het land heel veel regen. De buienzone trok gisteren toch vrij snel naar het zuiden toe weg en toen werd het op veel plaatsen toch een heel aardige middag. De laatse regen verliet Zeeland tegen de avond.

Afgelopen nacht nam de bewolking weer toe en volgde er opnieuw enige regen. Deze regen trekt ook vandaag weer van noord naar zuid over ons land. De opklaringen daarachter komen dan wel wat later dan gisteren, zodat het een deel van de dag toch behoorlijk somber is. De temperatuur ligt hierbij rond de 12 graden, maar in de regen is het iets frisser.  Er staat een noordoostelijke wind en die is matig tot vrij krachtig, maar neemt in de loop van de dag weer in kracht af.

Morgen valt er nog slechts een enkele bui. In het weekend is het dan overwegend droog met wolkenvelden en af en toe zon.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:02
Zon onder: 18:50
Zonkracht: 2 / 1
 

Regenval in Haarlem (Foto: Raymond Dobber)
Ik krijg er geen genoeg van van dit soort plaatjes. Dus nog even een foto van de regen van de afgelopen dagen. Heerlijk dat opspattende water. Hier viel er 32 millimeter.( Foto: Raymond Dobber)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1827 Slag van Navarino tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog.
1918 Duitsland accepteert de voorwaarden van de Amerikaanse president Woodrow Wilson om de wereldoorlog te beeindigen.
1973 Koningin Elizabeth II opent het Sydney Opera House.
1995 Willy Claes treedt af als NAVO-secretaris-generaal als gevolg van de Agusta-smeergeld-affaire.
2014 De Nederlandse atlete Nel Karelse overlijdt.