FIA ontbiedt Hamilton op persconferentie

Lewis Hamilton zal komende donderdag moeten deelnemen aan de persconferentie voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Twee weken geleden in Japan riep zijn houding nogal wat afkeer op, omdat de Brit tijdens de vragenronde bezig was met andere dingen.

Hamilton sprak op Suzuka zich uit tegen het huidige format van de persconferentie dat hij als saai omschreef. Om de tijd te doden zat de Brit met zijn mobieltje op Snapchat waarbij hij zichzelf konijnenoren gaf en een foto van Carlos Sainz voorzag van een hertenkop.

Het kwam Hamilton direct al op veel kritiek te staan en dat had ook effect op de persconferentie na afloop van de kwalificatie. Daarin betichtte de Mercedes-coureur de media van onrespectvol gedrag en liep al snel weg. Na afloop van het raceweekend werd in de Britse media niet alleen de houding van Hamilton in twijfel getrokken, maar ook zijn geestelijke gesteldheid.

Tussendoor vocht Hamilton zich achter Nico Rosberg en Max Verstappen naar een knappe derde plaats, na achtste te hebben gelegen. Mogelijk is het slot met Verstappen de reden dat hij donderdag verplicht op moet komen draven. Wie de andere vijf rijders zijn die bij de persconferentie aanwezig moeten zijn is nog niet bekend. Of Hamilton zich dan wel zal gaan gedragen? We zullen het af moeten wachten.


De beruchte kwalificatie in Japan (Bron YouTube)