WK rallycross: inhalen doe je zo!

Afgelopen weekeinde werd op het circuit van Estering in Duitsland de elfde en voorlaatste rallycross van het WK 2016 gehouden. Voormalig DTM-kampioen Mattias Ekström veroverde er zijn allereerste wereldtitel, maar de internationale aandacht ging vooral uit naar de 20-jarige Zweed Kevin Eriksson. 

Eriksson maakte in 2014 zijn WK-debuut met een derde plaats, deed vorig jaar niet mee en kwam dit jaar niet verder dan een zevende en achtste plaats. In Estering ging het helemaal anders: hij haalde de finale en liet daarin in de eerste bocht met een van de beste acties van het seizoen zien hoe je in de wereld van de rallycross in kunt halen. Vanaf de vierde plek pakte hij de koppositie en dat leverde hem geen windeieren op: Eriksson hield het vol en pakte zijn eerste WRX-zege ooit. 

De oplettende kijker ziet overigens dat Ekström een iets minder goede bocht kende: hij ging samen met Petter Solberg als eerste de bocht in, maar kwam er kansloos als laatste uit. Toch hield hij in het kampioenschap genoeg punten over om zich met één rallycross te gaan te verzekeren van de wereldtitel.