Final Fantasy XIV: Stormblood aangekondigd

Square Enix heeft tijdens Final Fantasy XIV Fan Fest 2016 in Las Vegas Stormblood, de nieuwe uitbreiding voor de MMORPG Final Fantasy XIV, aangekondigd.

In Final Fantasy XIV: Stormblood gaan we Ala Mihgo verkennen. Monks krijgen de aandacht in deze uitbreiding, zoals te zien in onderstaande teaser. Het doel is om Ala Mihgo van de Garlean Empire te bevrijden. Het is namelijk twintig jaar geleden dat de Garleans daar de baas werden. Zenos Yae Galvus voert nu in Ala Mihgo het bewind.

Er komen nieuwe jobs, maar daar wil men nog niets over kwijt. De producer Naoki Yoshida hint wel naar een Red Mage, met zijn t-shirt van de Scarlet Witch. Wat we nu wel weten is dat de levelcap van 60 naar 70 gaat, met weer nieuwe vaardigheden. Een verbeterd vechtsysteem moet de nieuwe acties helpen. In plaats van vaardigheden te kiezen uit jobs mag je straks kiezen uit vaardigheden per rol.

Natuurlijk zijn er nieuwe gebieden, en die zullen vergelijkbaar zijn met de grootte die de vorige uitbreiding Heavensward toevoegde. Het is niet alleen maar woestijn, we gaan ook bossen zien. Daarnaast zijn er oude bekende en geheel nieuwe Primal-bazen, nieuwe dungeons, nieuwe dungeon-mechanieken, high-end raids met verschillende verhaallijnen, items, wapens, recepten en een nieuw woongebied. Yoshida laat weten dat er nog veel meer nieuws gaat komen, maar zoals gewoonlijk wordt het mondjesmaat gebracht.

Final Fantasy XIV: Stormblood komt begin zomer 2017 naar PlayStation 4 en pc. De PlayStation 3-ondersteuning gaat stoppen, daarom gaat Square Enix een gratis upgrade aanbieden aan mensen die van PlayStation 3 naar PlayStation 4 willen gaan.