Telstar zegeviert tegen NAC, Almere City brengt Jong PSV eerste nederlaag toe

Een verrassende avond in de tiende speelronde van de Eerste Divisie. De koploper, nummer twee, drie en vier gingen onderuit. Koploper Jong PSV verloor van Almere City. De nummer vier NAC Breda verloor in Velsen-Zuid van Telstar. Ook VVV Venlo en FC Volendam bleven met lege handen achter.

Telstar was thuis te sterk voor het hoger geklasseerde NAC Breda met 2-0. Stefano Lilipaly en Liban Adbulahi waren trefzeker voor de Velsenaren. De bezoekers hadden het overwicht, maar werden nooit gevaarlijk. Telstar verdedigde sterk en dat bleek de sleutel van het succes. Aanvallend kwam Telstar pas vlak voor rust tot de eerste goedlopende aanval. Dat leverde wel een doelpunt op. Met aanvallende wissels probeerde men bij NAC nog wat te forceren, maar in de slotfase was het Telstar dat opnieuwe scoorde.

Telstar-speler Bryan Ottenhof viert de overwinning met een jonge supporter. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)

Jong PSV verloor met 1-0 bij Almere City FC. Bij Jong PSV werden voorafgaand de wedstrijd spits Sam Lammers en trainer Pascal Jansen in het zonnetje gezet. Lammers kreeg twee Bronzen Stieren voor het beste talent en als topscorer van de eerste periode. Jansen is uitgeroepen tot beste trainer van het eerste deel van de competitie.

Lammers kreeg in de eerste helft een grote kans op zijn tiende treffer van het seizoen, maar zijn kopbal ging naast. Almere City kwam in de tweede helft op voorsprong. Yener Arica knalde een vrije trap via de onderkant van de lat binnen. Jong PSV slaagde er in het laatste half uur niet meer in terug te komen in de wedstrijd en daarmee bleven de Eindhovenaren voor het eerst dit seizoen met lege handen staan.

VVV Venlor verloor de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met 2-0. Aziz Khalouta zette de thuisclub in de 48e minuut vanaf elf meter op voorsprong. VVV-speler Roel Janssen veroorzaakte de strafschop en kreeg van scheidsrechter Siemen Mulder de rode kaart. Roald van Hout besliste in de 64e minuut de wedstrijd in het voordeel van Fortuna.

FC Volendam ging met dezelfde cijfers onderuit bij Helmond Sport. Furhgill Zeldenrust was in de zestiende minuut verantwoordelijk voor de 1-0, waarna Teije ten Den in de 64e minuut de score verdubbelde.