Hülkenberg tekent bij Renault

Volgens Autosport.com heeft Formule 1-coureur Nico Hülkenberg een tweejarig contract getekend bij het team van Renault, met een optie om het te verlengen tot en met 2019. De Duitser is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Force India en dat team lijkt het enige te zijn wat een overstap nog in de weg kan staan.

Hülkenberg's huidige team moet hem nog 'vrijgeven', maar vice-teambaas Bob Fernley liet eerder al weten dat Force India hun rijder niet in de weg zal staan. Het zou een einde betekenen aan de tweede periode van de Duitser bij Force India. In 2011 en 2012 kwam hij al voor het team uit en na een jaar bij Sauber kwam hij in 2014 weer terug. 

Renault heeft daardoor nog één zitje beschikbaar voor volgend jaar, waar onder meer de huidige rijders Kevin Magnussen en Jolyon Palmer op azen. Ook oud-testdrijder Esteban Ocon zou een mogelijkheid zijn, maar de kans is ook zeker aanwezig dat de coureur van Manor nu een aanbieding krijgt van Force India. Ocon zit immers in het opleidingsprogramma van Mercedes en Force India rijdt met motoren van de Duitse fabrikant. 

Update 14.38 uur
Nico Hülkenberg heeft voor meerdere seizoenen getekend bij Renault, zo heeft het team vandaag bevestigd. De 2015-winnaar van Le Mans komt over van Force India waar hij in totaal vijf seizoenen voor heeft gereden.

Hülkenberg: "Het is altijd al een droom voor mij geweest om voor een fabrieksteam te rijden. De nieuwe reglementen in de Formule 1 zullen alles op zijn kop zetten en ons team kansen bieden. In de jaren die komen wil Renault de topteams uitdagen en dat past helemaal bij hoe ik wil racen. Als onderdeel van de Renault-familie wil ik de auto ontwikkelen en nieuwe succesverhalen schrijven."

"De rest van het jaar zal ik mijn uiterste best voor Force India gaan doen om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap te bereiken. Dat zou een geweldige prestatie voor Force India zijn, het grootste succes in de historie van het team en een fraai einde van een fantastische tijd voor mij daar. Ik ben Force India dankbaar dat ze mij deze nieuwe kans gunnen."