'Auto Frijns was 4 minuten voor pitstop pas klaar'

Robin Frijns had zondag tijdens de ePrix van Hong Kong het nodige geluk aan zijn zijde, zo blijkt achteraf. De Nederlander werd in de eerste Formule E-race van het seizoen zesde, maar had bijna de race niet eens af kunnen maken.

In de kwalificatie schoot Frijns rechtdoor de muur in bij een chicane waar de organisatie, zonder medeweten van de coureurs, wat aan de curbstones veranderd had. Dat leverde dusdanig veel schade op dat de auto vrijwel helemaal opnieuw opgebouwd moest worden door het team van Andretti, waar de Nederlander voor rijdt. 

Frijns ging in de andere auto van start, maar halverwege was het tijd voor de autowissel - vooralsnog noodzakelijk in de Formule E, om zo in een auto met volle accu te stappen. Nu blijkt dat die auto pas vier minuten voor Frijns' pitstop gereed was, waardoor het niet verkeerd uitkwam dat de Nederlander als allerlaatste naar binnen kwam - hij had immers genoeg stroom weten te sparen om het wat langer vol te houden. 

"Normaal gesproken kost deze schade wel een dag om te repareren, omdat de auto eigenlijk gewoon vanaf nul opgebouwd moet worden. Het team is er echter in geslaagd om een nieuwe auto voor mij te bouwen in een paar uur tijd, ongelooflijk", reageerde Frijns. "Dat ze dan ook nog een auto hebben gebouwd die zo snel ging...ongelooflijk." Frijns was in het slot van de race de snelste man op de baan en werd vanaf zijn twintigste startplek knap zesde.