Agenten neergeschoten in VS

Zeker drie agenten zijn zaterdag (lokale tijd) neergeschoten in het Amerikaanse Palm Springs (Californië). Volgens televisiezender KESQ-TV zijn twee van de neergeschoten politiemensen overleden.

Getuigen verklaarden tien tot twintig schoten te hebben gehoord. "Het klonk eerst als vuurwerk", zegt een omwonende tegen de lokale krant The Desert Sun. "Toen verliet ik mijn huis en zag ik dat de politie wegen begon af te zetten."

De dader was mogelijk een verwarde man. Volgens een buurtbewoner vroeg de vader van de vermeende schutter vlak voor de schietpartij om hulp. Zijn zoon had een wapen en was van plan om agenten neer te schieten.

Tientallen politiemensen zouden nog op zoek zijn naar de schutter. De politie heeft inwoners opgeroepen binnen te blijven.

Update 07:35 uur:
De neergeschoten agenten zijn de 63-jarige Jose Gilbert Vega en de 27-jarige Lesley Zerebny. Een derde agent is gewond en wordt behandeld in een ziekenhuis, meldt CNN.

De agenten werden opgeroepen voor een familieruzie. De moeder van het gezin belde de politie omdat haar zoon problemen maakte. Toen de agenten bij het huis aankwamen om met de zoon te praten weigerde hij de deur open te doen waarna hij de agenten doodschoot. De verdachte is nog niet gearresteerd. Wel is er een huis omsingeld omdat hij daar zou zijn.