Volvo's gaan met elkaar praten

Volvo's kunnen aan het einde van dit jaar met elkaar praten. Een functie waarbij de auto's informatie via de cloud met elkaar delen is nog voor het einde van het jaar beschikbaar op de modellen uit de 90-serie, de topmodellen van de Zweedse automaker. Dat heeft Peter Mertens, bij Volvo verantwoordelijk voor onderzoek, aan Automotive News laten weten.

De voertuigen kunnen informatie over slechte wegen en andere gevaren doorsturen naar de cloud. Andere Volvo's die datzelfde punt naderen kunnen dan een waarschuwing geven. De waarschuwing voor gladde wegen wordt gebaseerd op informatie over de grip van de auto's stuur-, rem- en acceleratiesensoren. De waarschuwingen voor andere gevaren wordt geactiveerd als een bestuurder zijn waarschuwingslichten aanzet.

Volvo, dat het systeem in samenwerking met Ericsson ontwikkelde, gaat Mercedes-Benz en Toyota achterna. Mercedes-Benz biedt een vergelijkbaar systeem al sinds eerder dit jaar aan in de E-klasse. Toyota heeft vorig jaar op het Japanse model Crown een functie geïntroduceerd waarbij de auto's direct met elkaar en met andere objecten kunnen communiceren.

Volvo's gaan met elkaar praten
Volvo's gaan met elkaar praten (Foto: BuzzT)