Bill Gates helpt energie te besparen

Nederland is toegelaten tot de groep van landen die de komende vijf jaar hun investeringen in innovaties op energiegebied willen verdubbelen. De club, de zogeheten Mission Innovation, wordt bij de zoektocht naar schone energie en energiebesparing onder meer financieel gesteund door Bill Gates, oprichter van Microsoft en filantroop. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken woensdag.

Door te zoeken naar nieuwe snufjes op energiegebied helpen de landen de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs na te komen. Daarin is afgesproken om de temperatuur niet meer dan twee graden te laten stijgen en de uitstoot van vervuilende broeikasgassen verder te beperken.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vindt dat het kleine Nederland baat heeft bij goede internationale samenwerking. De toelating tot Mission Innovation helpt om "de ambities op klimaatgebied kosteneffectief te realiseren, onze kennis en concurrentiepositie te versterken en Nederlandse oplossingen te positioneren in een sterk geglobaliseerde energiemarkt", aldus de minister.

Bill Gates helpt energie te besparen
Bill Gates helpt energie te besparen (Foto: ANP)