Bokskampioen Fury: "Zuig een lul, ik kap ermee"

Bokskampioen Tyson Fury heeft maandag zijn afscheid aangekondigd. Dat deed hij op vrij duidelijke wijze via een kort bericht op Twitter"Boksen is het meest trieste waar ik ooit aan mee heb gedaan. Het is één grote hoop stront, ik ben de beste en ik kap ermee. Ga een lul zuigen ofzo, tot ziens", aldus de Brit die niet bepaald bekend staat als een vriendelijke, wijze man - om het zacht uit te drukken.

Tot groot verdriet van vele boksfans wereldwijd kwam Fury enkele uren later echter alweer terug op zijn 'besluit'. "Hahahaha, denken jullie nou echt zo makkelijk van de GYPSYKING af te komen? Ik liet alleen maar even zien hoe de media werkt. Tut tut", sloot de labiele Brit af. Niet veel later volgde nog een bericht: "Zodra ik weer fit ben verdedig ik mijn eigendom: de zwaargewichttroon", gooide hij de social media op, vergezeld van een slecht gephotoshopped plaatje van zichzelf.

Een rematch met Wladimir Klitschko, die hij vorig jaar als wereldkampioen onttroonde, is al twee keer uitgesteld. Of Fury een tweede gevecht aandurft en wanneer dat dan plaats zal vinden is inmiddels volstrekt onduidelijk.