Powerboatkampioen (24) overleden op Moezel

De Duits-Italiaanse powerboatracer Massimo Rossi is zondag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Moezel. In het Duitse Traben-Trarbach vonden internationale wedstrijden plaats, waarbij Rossi in de O-350-klasse uitkwam. Zaterdag had hij de eerste van drie geplande races - meetellend voor het EK - gewonnen, maar zondag ging het helemaal fout voor de man die eerder dit jaar de wereldtitel in de klasses O-250 en O-350 veroverde.

Rossi lag in de race van zondagochtend aan de leiding, maar bij het maken van een bocht ging het fout. Hij kwam te wijd uit en knalde met volle vaart op de rotsen aan de oever. Daardoor werd hij uit zijn boot geslingerd, waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. Rossi was vermoedelijk op slag dood. 

Vincenzo Iaconianni, de baas van de Italiaanse gemotoriseerde watersportbond, reageerde zondag woedend. Volgens hem heeft de Italiaanse bond de organisatoren van de wedstrijd in Traben-Trarbach meerdere malen gewaarschuwd dat het parcours te smal en dus te gevaarlijk was. De organisatoren hebben nog niet op die beschuldiging gereageerd. De boten in de O-350 bereiken snelheden tot zo'n 170 kilometer per uur.