Wolff: "Straf Rosberg complete onzin"

Mercedes-topman Toto Wolff was niet te spreken over de beslissing van de stewards om Nico Rosberg een straf te geven naar aanleiding van het incident met Kimi Raïkkönen. Rosberg probeerde de Fin in de tweede bocht in te halen, maar moest van ver komen. Hij schoot rechtdoor, waarbij hij de zijkant van de Ferrari aantikte. Van de stewards kreeg Rosberg een tijdstraf van tien seconden, die door zijn voorsprong zonder gevolgen bleef.

"Rosberg reed een fantastische race en vocht zich terug richting de derde plaats, zonder fouten te maken en er valt dan ook verder niets op aan te merken. Die straf is complete onzin Ik heb geen behoefte hier de nadruk op te leggen, omdat wij Lewis vandaag hebben laten vallen. Dat is iets waar we ons mee bezig moeten houden en niet het zeuren over een onterechte straf die zonder gevolgen bleef."

Volgens Wolff gaat de beslissing van de stewards in tegen eerder gemaakte afspraken omtrent het bestraffen van coureurs: "Een aantal maanden geleden besloten we met zijn allen dat we steviger wilden racen en dat als het niet 100% duidelijk was wie de schuldige was wanneer er iets fout ging, we ze zouden laten racen. Anderen mogen er van mij over oordelen, het is voor mij geen prioriteit."

Voor Kimi Raïkkönen was het wel duidelijk wie de schuldige was: "Ik stuurde in en zag toen een flits door mijn spiegels en ik moest uitwijken naar rechts, want anders was die bocht voor ons allebei het eindstation geweest. Ik had wat schade aan mijn bodemplaat en dat hielp natuurlijk niet. Hij werd bestraft maar het leverde verder niets meer op. Dit was voor ons ook gewoon het maximale vandaag."