Verstappen niet teleurgesteld ondanks gemiste kans overwinning

Verstappen kan ondanks zijn pech met een tevreden gevoel terugkijken naar de race van vandaag. De Red Bull-coureur kwam in de eerste bocht in het gedrang terecht, waardoor hij enkele posities verloor. Dankzij een fraaie actie op Jenson Button en door twee snelle inhaalacties op Kimi Raïkkönen en Sergio Perez na de virtual safetycar, wist hij weer op te klimmen tot achter zijn teamgenoot, waar hij uiteindelijk ook de race zou eindigen. Toch had er meer ingezeten: "Nadat ik in de eerste bocht achterop raakte, heb ik de hele race voluit moeten gaan. Ik had de race kunnen winnen, maar het is niet zo dat het gevoel van een tussen de vingers door gegelipte overwinning overheerst."

De schuldige van de startcrash was volgens Verstappen overduidelijk Sebastian Vettel: "De wedstrijd begon goed, met een goede start, maar na de start kwam er ineens een rode auto tussendoor geschoten. Ik begrijp dat je misschien een betere start hebt, maar om dan zó binnendoor te komen. Het heeft mijn race gecompromitteerd. Daarna ging het wel steeds beter. Kimi zat niet op te letten bij het einde van de eerste virtual safety car, dus die had ik meteen te pakken. Daarna hebben we de andere auto's ook snel ingehaald. De snelheid was goed en ik reed het gat naar Ricciardo snel dicht. Maar als je dan binnen een seconde komt, dan kom je er heel moeilijk voorbij. Toen zijn we overgegaan op een andere strategie, en dat zag er goed uit."

Verstappen ging tijdens een tweede virtual safetycar vroeg naar binnen, terwijl de concurrentie door bleef rijden. Zelf had hij het gevoel dat hij Lewis Hamilton kon pakken. De Nederlander ging na de pitstops van het tweetal voor hem even aan de leiding, maar moest al vrij snel wederom naar binnen voor een setje harde banden. "Toen we overstapten op de harde band, was het het plan om tot het einde te gaan. En die strategie zou werken, maar toen kwam na een mooi gevecht met Daniel nog een virtual safety car. Dat was wel een mooi gevecht: het was bij die snelheid moeilijk om hem in mijn spiegels te zien, maar we hebben heel veel respect voor elkaar, dus we gaven elkaar voldoende ruimte. Als het iemand anders was geweest, had ik hem waarschijnlijk wel laten staan. Ik had op dat moment nieuwere banden en uiteindelijk zou ik er voorbij zijn gekomen. Ik zat binnen DRS afstand en had ik de race kunnen winnen, dus toen de safety car situatie kwam was dat wel even balen."

"Toen we samen naar binnen kwamen, had ik geen nieuwe banden meer en hij wel. Ik geef nooit op, en heb toen nog wel het gat dichtgereden, maar ook toen gold weer dat als je binnen een seconde komt, het heel erg moeilijk wordt omdat de banden dan snel te heet worden." De beide teamgenoten kregen geen teamorders opgelegd, bevestigt Verstappen: "Het team heeft gezegd: 'jullie zijn vrij om te racen', maar als je achter ligt en op oudere banden rijdt, dan wordt het moeilijk om dat nog om te draaien. Als je op kop ligt met oudere banden, dan kun je het nog controleren. Maar zo was het heel moeilijk. Het is jammer dat de safety car situaties zo vielen, maar dat is racen: dat hoort erbij. Het is een heel goed resultaat voor het team."

Na afloop van de race op het podium mocht Verstappen een slok champagne uit de schoen van Ricciardo proeven: "Hoe smaakt drinken uit de schoen van Daniel? "Erg goed: een mooie combinatie van zweet en champagne!"

Verstappen is niet teleurgesteld ondanks een gemiste overwinning
Verstappen is niet teleurgesteld ondanks een gemiste overwinning